fredag 20 augusti 2010

Det drar ihop sig - kraftigt m-fall och rolig c-uppgång
Det är en ordentlig förändring i dagens DN/Synovate mätning i väljaropinionen. Min tolkning är denna. Allianspartierna har fått de flesta av dessa röster. Uppgången för fp, c och kd är 2,5 procent och lägg därtill en liten moderat tillbakagång. Det har skett i alla val så länge man kan minnas ju närmare valdagen man kommer.
Tycker inte det är oroande. S ligger fortfarande lågt, 4-5 procent under 2006 års katastrofval. Vänstern har stora problem medan Mp är raketen. Men håller Maria Wetterstrand hela vägen...?

Vattenfall kan bli Mauds Waterloo
skriver Dn i dag på ekonomisidan www.dn.se. Ja, Vattenfall är en sådan fråga, en fråga av den digniteten. Men det kan ändras till något positivt. Centern bör driva kravet på att vinstmålen i Vattenfall sänks och att miljö- och klimatmålen skrivs upp. Det får Anders Borg stå ut med och det kanske är en nödvändighet för Alliansens överlevnad.
Centerns stora insatser på företagarområdet får inte den kredit vi har väntat på, inte än...

Youtube i landstingsvalet
Skall just in till distriktet och göra några Youtube-inspelningar inför landstingsvalet. En nyhet för mig men skall bli roligt. Detta är vad jag hoppas hinna säga 45 sekunder:

Vårdvalet skall vara Ditt. Du skall ha rätt att välja vårdcentral. Du skall ha rätt till den tid du behöver för Din sjukdom.
Jag vill stärka Mälardalsregionen. Samordna sjukvård, trafik, arbetsmarknad och samhällsplanering i ett Mälardalsparlament.
Spårbilen kommer när du trycker på knappen och tar dig dit du vill. Jag vill satsa på modern miljö - och klimatvänlig tranportteknik.
Gör nya Slussen till en knutpunkt för snabbgående sjöbussar från Nacka, Värmdö, Lidingö, Vaxholm och Ekerö. Välj centern i landstingsvalet.

För övrigt var det en liten födelsedagsfest i går med dragspel, sång och presenter när Sara och Hanna fyllde 1.5 år och Emma blev 4 år och 8 månader...

Inga kommentarer: