onsdag 11 maj 2011

Bra uppgörelse om vapenexporten
Heder åt de båda stora partierna Moderaterna och Socialdemokraterna, liksom alla övriga partier för uppgörelsen om stopp för vapenexport till diktaturländer.Det visar att demokratin fungerar och att landet kan stå enat i en viktig utrikespolitisk fråga. DN beskriver uppgörelsen bra i dagens ledare www.dn.se. Om utrikespolitiken skall syfta till att stärka demokrati och mänskliga rättigheter kan vi inte exportera vapen till regimer som inte gör det.

Fas 3 en tung börda för regeringen
Det är ingen tvekan om att det är så. Regeringen ser över Fas 3, men med alla mediarapporter var det upplagt för poltisk manifestation från oppositionen. Låt inte frågan dra ut på tiden för länge innan ett nytt förslag kommer och använd tiden till att pressa oppositionen på deras förslag. Då kan regeringen återta initiativet.

40 år sedan Almstriden och byalagens och centerns framväxt i Stockholm
I kväll och i natt är det 40 år sedan demonstranterna vann striden mot polisen och betong- och  rivningssossarna med Hjalmar Mehr i spetsen. Hjalmar Mehr som snabbt döptes om till Almar Ner, öppnade vägen för miljörörelsen, Alternativ stad, byalagen och centerpartiet i Stockholm. Centern gick fram till 25,1 procent i valet i Sverige 1973 och tog sig in  med bred marginal i Stockholm, landstinget och många förortskommuner. Det var den gröna identiteten, vaktslåendet om grönområden och kampen mot den väldiga centraliseringen till Stockholm och motsvarande avfolkning på landsbygden. Något att påminna sig i dag kanske...

För övrigt åker jag nu in till 40-årjubiléet i Kungsträdgården...

Inga kommentarer: