tisdag 17 maj 2011

Internationella brottmålsdomstolen ICC driver på för en "världsregering"
Det ärkanske att ta i men ICC håller på att ändra det inernationella samfundets uppfattning om rätten att åtala ledare i självständiga stater som begått folkmord och brott mot mänskliga rättigheter. Det är en positiv förändring av världen de senaste tio åren, samma period som domstolen funnits. Nu vill ICC:s chefsåklagare Luis Moreno-Ocampo att Khadaffi arresteras och lagförs. Rätt väg och mer av sådant världssamvete.

Landstinget - de glömda valen
Det är tyvärr sant. Trots tunga frågor som i sjukvård och som i Stockholm, trafik är det få som orkar engagera sig. Med regioner där fler frågor decentraliseras från regeringen till kommuner och landsting borde intresset öka. I centern driver vi på i regionfrågan, men allt måste komma underifrån.

Var är centern om vapenexporten?
Jag blev riktigt beklämd över artikeln i dag i på DN Debatt, www.dn.se. Inte över artikeln att stoppa vapenexport till diktaturer, som jag tycker är självklart, utan att centern inte finns med bland de partier som underecknat den; Fp, Kd, Mp, S och v. Kvar blir M, C och Sd. Är det där centern hör hemma nuförtiden?

Skarven måste minska i skärgården
På vår resa i helgen med landstinget och skärgårdskommunerna såg vi den ena döda och avskalade ön efter den andra på vägen ut till Finnhamn. Skarven måste decimeras, men att som skett pricka skarvägg med levande ungar är naturligtvis bara djurplågeri och försvårar en lösning på skarvfrågan.

För övrigt är jag nu på väg till landstingsstyrelsens forskningeberedning om strategisk forskning på Karolinska

1 kommentar:

Anonym sa...

Länken leder inte till DN debatt utan till en artikel om Stockholm marathon.