tisdag 3 maj 2011

Usama bin Ladins död löser inte fattigdomen
Det är en lättnad och en befrielse att bli av med en terrorist och massmördare som bin Ladin som försökt upprätta sitt religiösa kalifat och utrota demokratin. Men jag skulle inte som DN och många andra media beskriva det som en "glädje". Det är fel ord när någon skjuts till döds oavsett vem det är. Risken nu är att bin Ladin blir en nartyr och att terrorn ökar. Det är fattigdomen vi ska bekriga för att bli av med terrorn.

Mp blir allt farligare för centern
Det är nya budskap nästan varje dag från Miljöpartiet som pressar oss i centern. Kärnkraften och Vattenfall har kostat oss mycket. Kraven på sänkta arbetsgivaravgifter för småföretag med mindre än tio anställda och avskaffandet av Las till förmån för ett skiljeförfarande mellan arbetsgivare och arbetstagare är också ett bra förslag. Avskaffandet av förmögenhetsskatten och fastighetsskatten stärker också Mp.

Nu kommer Mp- förslagen om förkortad arbetstid
för småbarnsföräldrar, som går hem i Stockholm och stressade storstadsområden, liksom att man nu vill behålla rut-avdraget. Mp:s förslag om allmän a-kassa ger också företagsröster. Man har däremot förstått att 35-timmarsvecka för alla inte är något bra förslag. Centern får se upp, göra om och se framåt.  Stärk den gröna centeridentiteten.

För övrigt har jag ägnat dagen åt landsting med gruppmöten från tidig morgon och just hemkommen från en dagordning med 46 ärenden. Miljöpartiet är mycket aktivt här också men Gustav Andersson,vårt miljölandstingsråd möter förslagen med en god blandning av kunskap och humor....

Inga kommentarer: