lördag 21 maj 2011

Obama en stark fredspresident
Obama är min  favorit. Han vågar stå emot starka opinioner som riskerar freden för att stötta en framtida säkerhets-och fredslösning i Mellanöstern. Att bjuda in Israels premiärminister  Benjamin Netanyahu till Washington och ge honom ett rakt och för honom oacceptabelt besked är starkt. Samtidigt  gav han klara besked mot palestinierna att de måste klara ut problemet med Hamas som förnekar Israels rätt att existera och vägrar att ge upp terrorn.
Heja Obama.

Miljöpartiet väljer nya starka språkrör
Gustav Fridolin och Åsa Romson blir nya starka språkrör för Miljöpartiet. Det var en mycket tydlig kongress som valde Åsa Romson som språkrör tillsammans med Gustav Fridolin som var ohotad. Båda är mycket skickliga och kan utmana centern som Alliansens gröna röst. Miljöpartiet kan säkert göra upp med Alliansregeringen i fler frågor än migrationspolitiken och det hotar centern. Men det är också något som centerledningen är medveten om.

Centerns förnyelsedagar visar framåt
mot just förstärkt grön centeridentitet. I dag avslutades förnyelsedagarna med tre timmars presentation, debatt och information på Stureplan. Där var hela partiledningen med Maud, Andreas, Eskil och partisekreterarenMikael Arthursson. Jag talade med alla tre mellan mötena på podiet och partiledningen är medveten om utmaningen och det lovade mycket gott att höra inriktningen på mer grön centeridentitet och mer tydliga c-förslag. Energi-, miljö och klimat politiken kommer att stärkas, integrationen, välfärden och landsbygden. Bra så. Upp till bevis.

För övrigt är det vackert på Värmdö och göken han gal... 

Inga kommentarer: