måndag 2 maj 2011

Usama Bin Ladins död kan leda till mer terror
och hämnd från Al Qaida. Det kan bli den hemska följden av att Usamas död. Därför måste beredskapen stärkas inte bara i USA utan också i vårt land. På längre sikt kan vi kanske hoppas att  terrornätverket Al Qaida långsamt tynar bort.

Håkan Juholt: Än så länge mest ideoligi
Det tycker jag är huvudintrycket av förstamajtalen i Falun och Borlänge. Innanförskapets samhälle är fyndigt. Kunskapsbaserad ekonomi, värdeburen tillväxt och social inveseringspolitik är också sådant som sätter igång funderingar hos den som lyssnar. Det är ingen dålig metod att skapa intresse. Mest konkret var annars satsningar på fortbildnding för vårdpersonal och musikskolan i kommunerna. Dumt att dra tillbaka förslaget om sänkt restaurangmoms som ger jobb till ungdomar och invandrare.

Mp riktar in sig på att decimera centern
Det är precis som jag sagt länge. Mp lägger förslag som hela tiden utmanar centern, den senaste tiden har det handlat om kärnkraften och att ta två reaktorer ur drift. Dagens artikel på Brännpunkt http://www.svd.se/, handlar om småföretagen och avskaffad sjuklön för företag med upp till tio anställda, sänkta arbetsgivaravgifter upp till en viss lönesumma och sänkt moms för tjänstesektorn. Se upp..., se om... se framåt och stärk den gröna centeridentiteten.

Börja med att göra om Vattenfall
till ett helt och hållet förnybart energiföretag, utan kol, utan kärnkraft och utan olja. Sälj ut detta och satsa på sol, vind och vatten. I dag får vi elkunder betala 12 miljoner om dagen, hittills 16 miljarder kronor, för de två av Vattenfall ägda kärnkraftverken Krummel och Brunsbuttel som stått stilla sedan 2007. Centern måste ställa krav på nya ägardirektiv. Det är att stärka den gröna centeridentiteten.

För övrigt ska jag nu förbereda 46 ärenden inför landstingsfullmäktige i morgon...

Inga kommentarer: