lördag 14 maj 2011

Haveri på blogger
Fredagen blev utan blogg efter ett haveri på bloggen där blogger bad om ursäkt men där vi aldrig fick veta vad som var problemet. Nu är det tydligen löst så nu blir det blogg igen för den som undrar.

EU går baklänges med minskad rörlighet
De främligsfientliga partierna och flyktingströmmarna från Nordafrika har fått EU att gå baklänges i den viktigaste frågan för den inre marknaden om fri rörlighet för personer. Cecilia Malmström kunde inte stå emot Berlusconis och Sarkozys besked om ökad gränskontroll till EU och mellan länderna. Det öppnade för en "tillfällig" ökning av kontrollerna. Danmark nappade genast med en "permanent tullkontroll" som inte ska handla om personer men som gör det ändå med fler stora tullstationer och övervakningskameror vid gränserna. Illa, mycket illa. EU går baklänges in i framtiden...

Försäljning av sjukhus avgör valet i Västra Götaland
Det är enkel propaganda. Sälj inte våra sjukhus säger s och de partier som i dag regerar i Västra Götaland. Det riskerar att gå hem. S är på väg lite uppåt med Juholt, M lite neråt, fp mycket neråt och småpartierna med centern och kd står stilla kring 5 procent. Det kan räcka för s att få behålla och stärka majoriteten. Det kan också ge Juholt en nationell skjuts.

Jag tackar för förtroendet till omval på KOMPASS årsmöte
som hölls i fredags i Botkyrka. Nätverket KOMPASS, kommuner som prövar att satsa på spårbilar, har nu funnits i tre år och har snabbt fått 13 medlemskommuner och flera som är på väg. Det är roligt att få förnyat förtroende som ordförande bland dessa kommuners företrädare som ser klimat och miljöhoten och vill satsa på modern miljövänlig transportteknik. Vårt viktigaste mål är en Pilotbana i någon av de kommuner som ligger främst som Uppsala, Stockholm och Södertälje.

Centern med Maud och Andreas
på viktiga ministerposter för miljövänligt teknik, jobb, energi och miljö skulle kunna göra mycket för att stödja utvecklingen av spårbilar. Varför inte ett ordentligt besked i Almedalen, eller inför vår stora spårbilskonferens med ett par hundra deltagare från hela världen 7-8 september. Vi centerpartister i den nya styrelsen kommer gärna och pratar om saken...

För övrigt ska jag i kväll till kommunalrådet Bosse Andersson i Sigtuna och fira hans 60-årsdag..
gamle man, som för övrigt har en stor spårbilsutställning på Arlanda i slutet av september.

Inga kommentarer: