torsdag 5 maj 2011

Rätt att inte offentliggöra bilder av bin Ladin
Det är rätt beslut av president Obama att inte offentliggöra bilder av den skjutne terroristen bin Ladin. Det är naturligtvis ohyggliga bilder med ett skott i ansiktet och det riskerar bara att förvärra situationen med hämndaktioner. Diskussionen om bin Ladin verkligen är död är mindre skadlig för terroaktioner. Låt den fortsätta. Ökad internationell hjälp till fattiga länder och folk, utbildning och arbete är det som kan förhindra terrorn.

Då närmar vi oss då Fästning Europa
EU-kommissionens beslut att öppna för tillfälliga gränskontroller under som det heter "särskilda omständigheter" mellan Schengenländerna är ett nytt svar på "Vad var det vi sa" under folkomröstningen om EU. Det är de främlingsfientliga krafterna som styr opinionen. Sarkozy och Berlusconi anpassar sig till den opinionen och styr EU att göra detsamma. Tragiskt att det är Cecilia Malmström som får bygga upp murarna.

Värmdöpolitiken: Mål och uppföljning måste bli tydligare.
Mer än fyra timmars debatt blev det om årsberättelsen och ytterligare några om revisorernas kritik mot bristande måluppfyllelse och dåliga eller inga besked om varför bara 8 av 31 mål uppfyllts. Vi måste gemensamt mellan alla partier finna processer med mycket tätare redovisningar och återkopplingar mellan beslut och resultat. Det är en fråga både om demokrati, effektivitet och ekonomi.

För övrigr blir det nu en buss in till möte med Regionala Skärgårdsrådet

Inga kommentarer: