lördag 7 maj 2011

Jobbigt för libdem
Valet och folkomröstningen i går om valsystemet blev ett hårt slag för liberaldemokraterna, libdem, i Storbritannien.I kommunvalet förlorade Liberaldemokraterna  sju procent från 22 till 15 och därmed  hundratals kommunpolitiker. Samtidigt blev folkomröstningen om ett mer demokratisk valsystem än de majoritetsval i enmansvalkretsar som funnits sedan Hedenhös ett nederlag för liberaldemokraterna. Det betyder att de två stora partierna Tories och Labour kommer att fortsätta att dela makten och mindre partier får fortsatt svårt att få några mandat i underhuset.
Ett mycket gammaldags och orättvist valsystem, men Storbritannien är ju konservativt...

Se över orättvisan i sjukvården
Jag var i går på ett mycket välbesökt seminarium om mångfalden i vården. Den har verkligen ökad sedan vårdval och mer av frihet för entrepreneurer fått större plats. Den enskilde har fått större valmöjligheter. Men baksidan är att alla inte vill. kan eller kanske vet hur man drar nytta av de nya möjligheterna. Ojämligheten i vården har ökat och måste ses över. Detta säger också socialminister Göran Hägglund, kd i dagens medier och frågan utreds nu också av regeringen.

Vi har i Stockholms läns landsting ökat antalet vårcentraler
med över hundra. Många har etablerat sig i utsatta områden. Möjligheterna med e-vård, information, råd, uppföljning och medicinhantering via nätet kan stärka vården i utsatta områden, glesbygd och skärgård. Här har centern drivit på i många landsting, som t.ex Västerbotten och som vi nu också gör i Stockholm när det gäller Stockholms skärgård.

För övrigt ska Sonja och jag ta hand om Emma, Sara och Hanna hela dagen. Vi ska gå på musikuppvisning och åka till Siggesta och äta glass...

Inga kommentarer: