måndag 30 maj 2011

Tyskland avvecklar all kärnkraft på tio år - och Sverige och cente...
Så kom då beslutet efter 13 timmars nattmangling att alla 17 kärnkraftverk ska avvecklas i Tyskland till 2021. De 7 som togs ur drift direkt efter Fukushima ska aldrig mer starta. Kärnkraften ska ersättas med förnybar energi, i första hand vindkraft och solenergi.

Kan världens ledande industrination
avveckla kärnkraften skall väl också Sverige kunna göra det. Vad säger centerledningen? Börja med ett tioårigt moratorium mot att bygga nya kärnkraftverk, dvs ersätta de gamla tio, och fortsätt satsa på alternativen. Då kommer kärnkraften inte att behövas. Vi kan driva den linjen i centern med syfte att ändra energiuppgörelsen. Kan folkpartiet tala om mer kärnkraft kan väl vi tala om avveckling,

För övrigt ska jag nu in till partisekreterare Mikael Arthursson och prata spårbilar

Och har just kommit hem från ett mycket spännande samtal

Och nu bär det av till Göteborg och studentfirande hos Sonjas syster Marias båda tvillingar Kalle och Josephin som i morgon tar studenten...oj, vem minns inte det, eller hur länge se´n var det....?
Och sedan bär det av till Villa Schabraket på Bohus-Malmön för att prata lite sommarfrågor med Schabrakfolket och kolla om golvet är inlagt och...ja, med gamla hus är det alltid något.

Om inte bloggen hörs på någon dag så vet ni vad jag jag håller på med...

Inga kommentarer: