söndag 29 maj 2011

Tillväxt eller undergång
Ungefär så argumenterar DN:s ledare i dag http://www.dn.se/ fast den har en annan mer journalistisk rubrik "Överdriven undergång". DN skriver om den nya boken "Hållbarhetsmyten - Varför ekonomisk tillväxt inte är problemet" av  professorerna Christer Gunnarsson och Martin Andersson. Det är fattigdom och nöd som är problemet. Så är det och där råder inga delade meningar. Men om tillväxten undergräver jordens resurser med ökenutbredning, stormar, översvämningar, olje- och kärnkraftskatastrofer så ökar fattigdomen och nöden. Det är därför tillväxten måste vara hållbar, ekonomiskt, socialt och ekologiskt. Tänk om och tänk rätt.

Srebrenica - får aldrig hända igen
8000 män och pojkar mördades i Srebrenica. För det skall Ratko Mladic dömas för folkmord. År 2005 enades världssamfundet i FN om skyldigheten för varje land att skydda sin egen befolkning. Låt nu inte Srebrenica hända igen i Libyen och andra länder i Nordafrika. FN måste visa styrka. Om Khadaffi överlever ska han omedelbart ställas inför rätta i Haag.

Centern och kristdemokraterna otydligast
I en ny undersökning som refereras i http://www.svd.se/ i dag är moderaterna det tydligaste partiet och får 39 procent av rösterna på frågan "Vilket parti anser du är tydligast i svensk politik i dag?". I en fallande skala får centern och kd vardera 1 procent. Centern ska stärka den gröna identiteten, avveckla kärnkraften som i Tyskland, bygga ett nytt system för ekonomisk, ekologisk och social tillväxt med ett samhälle som tänker på varandra.

För övrigt är det tennis i dag både på på Roland Gaross och i Gustavsberg...

Inga kommentarer: