torsdag 19 maj 2011

Dominique Strauss-Kahn - en olycklig affär...
både för honom själv, den kvinna som utpekats och världen, främst Europa. DSK har på fyra år rejält förbättrad IMF:s anseende, särskilt i tredje världen. Att nu avgå mitt i diskussionerna om lån och stöd till Grekland, Portugal och Irland kan försvåra eurokrisen som också påverkar länder som Sverige som inte är med i euron. Lös krisen snabbt med en ny IMF: chef, gärna en kvinna och gärna någon utanför Europa.

Juholt gör det svårt för sig med ständiga kovändningar
Det går väl an att göra en gång, kanske två också men inte var annan vecka... Det var nödvändigt att ändra sig om Libyen men det verkar inte som någon tänker på vad man förmedlar för budskap utåt.Varför redan nu prata om vilka  militära insatser Sverige ska bistå med. Vi har ju inte ens fått någon förfrågan från FN om vilken insats det handlar om ännu. Rätt tänkt men vad fel det blev....

Elpriser och elräkningar - gör om och gör rätt
Regeringen bör ge statliga Elmarknadskommissionen i uppdrag att kräva av elföretagen att minska de fasta kostnaderna och öka de rörliga kostnaderna för elen så att konsumenterna verkligen har något motiv att spara. Maud Olofssons förslag att mäta elkostnaderna timme för timme är också en utmärkt förbättring för att få ner elanvändningen och stärka konsumenterna. Detsamma gäller tydligare elräkningar som ska gälla för alla elbolag. Vad väntar Du på? Sätt i gång Maud.

För övrigt var vi på Cirkus Victoria i Hemmesta Centrum i går med Emma och det var Jääätttekul...

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu visar det sig att åtalet är på väg att läggas ned pga kvinnan har ljugit och har kopplingar till brttsliga grupper som hon erhållit pengar ifrån. Kanske skall alla be om ursäkt nu som varit för snabba?

http://www.vk.se/Article.jsp?article=457125