söndag 22 juli 2012

Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas nya som Breivik
Det är ett tragiskt jubileum. Att det måste uppmärksammas är självklart men "firas" är fel ord. Vi har sett hundratals försök att förklara varför? Hur blev Breivik sådan? Har det med födseln och generna att göra? Handlar det om uppfostran eller brist på faderskontakt? Handlar det om åsiktshaveri? Lika många svar som frågor.

Det har alltide funnits personer som vill höras, synas och märkas
oavsett i vilket sammanhang. För att få sitt namn inskrivet i historieböckerna. Det är ännu lättare nu med internet, Facebook och bloggar att snabbt visa vad man tycker och snabbt få vänner eller fiender. Att snabbt bli omtalad alltså. Bra eller dåligt. Rätt eller fel. Men synas. Personerna måste naturligtvis få hjälp. Men vi vet ju inte förrän det är för sent vilka personerna är. Ett tragiskt jubileum.

Nato-medlemskap måste nu upp på bordet, skriver DN www.dn.se/ledare
och anledningen är "Rysslands vapenskrammel". Nej det är inget bra förslag. Ryssland blir bara hotat som när den ryske generalen Makarov sa att ett finskt medlemskap i Nato skulle uppfattas som ett hot. Detsamma med Sverige naturligtvis. Ryssland ska inte lägga sig i det.. Varje land bestämmer själv men hotbilden förstärks. Relationerna försämras. Det finns ingen folkopinion för Nato-medlemskap. Svar Nej.

För övrigt skiner solen över Värmdö i dag och i morgon åker jag in till SÖS på återbesök så får vi höra vad "farbror doktorn" säger.

Inga kommentarer: