lördag 14 juli 2012

Syrien - Bosnien, - 200 döda i Tremseh av diktaturens kreatur
Nu har vi precis uppkmärksammat 17- årsdagen av de hemska folkmorden i Srebrenica. Och varje dag får vi höra om några hundra nya mord i Syrien. Ibland vet jag inte om jag ska tro på mänskligheten.
FN har jag för länge sedan tappat tron till.

Just en sådan händelse som mordet på advokaten Sergej Magnitskij kräver en ordentlig undersökning av Ryssland ur säkerhetssynpunkt
Det jag skrev i går tycks bevisat redan efter en dag. Det är viktigt och riktigt att Ryssland noga analyseras ur svensk säkerhetsynpunkt. Mordet på advokaten S Magnitskij där uppenbarligen både försvarsministern  Anatolij Serdjukov och Vladimir Putin är inblandade kan skapa en internationell konflikt med USA och Västvärlden som direkt kan påverka Sverige. Ryssland; halvdemokrati eller halvdiktatur...?

Fantastiskt positiv inställning från svenskarna om förnybar energi
Satsningen på förnybar el går för långsamt och staten bör stimulera utbyggnad av både miljövänlig el och smarta elnät, där den enskilda villaägaren kan producera  överskott på elnätet. Detta enligt en undersökning av Novum. Solenergi är framtidens energikälla säger 82 procent. Fältet är fritt för regeringen. Gör en storsatsning på förnybar el och smarta elnät i höst. Det lönar sig för klimatet, miljön, konsumenten och Alliansen. Anna- Karin Hatt kan ta initiativet.

För övrigt blir det nu frukost i det gröna och senare också middag. Känns lite bättre med knät men är d-igt trött på kryckorna.

Inga kommentarer: