onsdag 4 juli 2012

Och här sitter jag nu på båten från Nynäshamn 10.55
som ankommer Visby om mindre är en timme, 14.10. Sonja körde mig hit i morse. Ont i benet vid varje förflyttning in och ut från bilen och upp och ner från stolen på båten. Men det går bättre och bättre. Solen skiner och vågorna skvalpar mot båten och det gungar lite farligt för att gå omkring med kryckor.

Jobbpakt för 30 000 nya ungdomsjobb.
Det var ett ovanligt utspel men det är ett bra förslag. Reinfeldt har förhandlat med Svenskt näringsliv och Urban Bäckström samtidigt med LO och Karl-Petter Thorwaldsson. Ett genidrag och ett bra sätt att finna samarbete om frågan om ungdomsarbetslösheten. Jobbpakten ska kombinera jobb med utbildning och lärlingsperioder, taget från Stefan Löfdens uppgörelse med IF Metall och Metallarbetsgivarna.

En Almedalsanda som fortsättning på Saltsjöbadsandan
Det är också en riktig strategi i dag med Löfden som undertrukit samarbete mellan näringsliv och fack. Han kan bara ställa sig bakom detta och applådera.

Också förståndigt av Reinfeldt att tala om sina egna förslag i stället för att angripa Lövden
Det vinner man nästan alltid på. Sverige är inte Amerika. Särskilt i detta läge när han ska samarbeta med fack och näringsliv. "Det moderna arbetarpartiet" upprepades väl lite väl många gånger, men det kommer vi att få höra mer av.

Centern har kvar chansen att komma med ett samlat utspel om klimat, energi, miljö och jobb.

För övrigt är vi nu framme i Visby om femton minuter men det är fortfarande bara hav runt båten.

Inga kommentarer: