torsdag 19 juli 2012

Syrien: Slutet på slutet inlett efter bomben i säkerhetstjänstens högkvarter
Det blir lite följetong nu om Syrien i bloggen men det är naturligt, särskild efter gårdagens bomb  där försvarsminister, vice försvarsministern med flera säkerhetspersoner dödades av en självmordsbombare eller en utplacerad bomb. I Högkvarteret..... Det säger sig själv. Högkvarteret läcker.... Stödet för Assad minskar, avhoppen ökar, motståndet stärks . Vad ska Assad göra? Vad ska Assad ta vägen? Vilka kan han lita på?
Samtidigt är FN paralyserat av sig själv. Dags att använda kapitel sju; sanktioner eller ytterst militära insatser. Det bör ske för att försvara civila. Assads dagar är räknade.

Bra att regeringen stärker romernas vardag
En utmärkt satsning med stöd till romska flickor och kvinnor i sexuella och hälsofrågor. Ett led i att bryta utanförskapet. Ullenhag tar ett nytt kliv in mot partiledarposen om den inte går till

Carl B Hamilton...ha.
Nej, det gör den inte, även om folkpartiet skulle vara kvar som parti - Hamilton vill ju skrota de borgerliga partierna och slå samman dem till ett Alliansparti. Modigt, men motigt, väldigt motigt.
Och vem ska bli partisekreterare? Vilka ska vara distriktssordförande? Ombudsmän? Oj, oj. Mardröm som www.dn.se skriver i dag. Och det skulle snabbt bildas nya partier.
Nej, och ingen valallians heller som PJ Anders Linder funderar kring i samma Dn.

För övrigt åker vi nog och äter lite lunch på Bullandö krog i dag Sonja och jag och kanske någon mer.

Inga kommentarer: