tisdag 31 juli 2012

Från Västfronten intet nytt - Anna Maria Remarque - eller från Syrien intet ....
Borta och fiskat några dagar i Ajvin Saijte i Anaris men ledaren jag nytt läst i DN www.dn..se/ledare
kunde lika gärna varit skriven före avfärden till fisket. Dikaturen använder sig av hänsynslös terror och våld med attackflyg, hejikoptrar och tanks. Hur var det med kapitel sju i FN-stadgan om brott mot den egna befolkningen....? Använd den.

Tillväxtverket - onödigt, oproffsigt, oacceptabelt
Vad har revisorerna sagt om något som pågått i flera år? Varför ta sådana risker? Christina Lugnet är en utmärkt Generaldirektör och var en lika utmärkt näringslivschef och kommundirektör i Haparanda innan. Dubbelt onödigt Christina...

Kräv större ansvar av bankerna - en bra artikel av Jonas S och Ulla A
Vänstern vill komma in i euro och EU-krisdebatten. Det gör dom också med en utmärkt artikel om bankernas ansvar eller brist på ansvar. EUron är en felsatsning med så olika ekonomier i Europa, det vet vi redan. Bra förslag från vänstern om ökade amorteringskrav, som redan år på gång, ökade investeringar för ökat uthållig tillväxt och samarbete över blockgränserna. En bankdelningslag vet jag inte riktigt vad...

En framtvingad EU-stat är ingen garant för fred
Så står det på SvD första sida www.svd.se i dag. Mycket bra rubrik i en artikel av Ola Wong. Om eurokrisen tvingar fram en ökad överstatlighet utan folklig förankring som syrs av byråkrater så blir EU-krisen bara ännu större. Lyssna på Gunnar Weterberg i Expressen  häromdagen som har många bra förslag...

1 kommentar:

Johny Alm sa...

En gnutta visdom är kanske på sin plats för Tillväxtverkets chefer, och kanske också andra statliga chefer?

Jag kan rekommendera att cheferna i statlig förvaltning kommer till en ledardag nu i höst på temat - DEN VISE CHEFEN - det kostar i o f sig 3 990 Kr för en heldag, men det är väl värt pengarna.

Vi kommer att vara på Burgårdens konferenscenter i Göteborg den 25 september (en kommunal gymnasieskola - alltså inget högklasshotell - men kvalitet ändå).

Den 23 oktober är vi på Hillesgården i Klippan, ett mycket intressant projekt där ett kollektiv människor skapat en mycket intressant kursgård, ej "högkostnad där heller, men mycket god kvalitet!

Mer information på http://www.mirrorgate.se - varmt välkomna att sända hög som låg chef på denna intressanta ledardag - DEN VISE CHEFEN.