tisdag 24 juli 2012

EUrokrisen - en ny 30-talskris, arbetslöshet, utslagning, ekonomisk misär
Så kan det faktiskt bli, eller så ser det ut redan i Grekland, Spanien... Landet är på avgrunden säger Greklands premiärminister Samaras. Valencia, Katalonien, Madrid och flera regioner i Spanien är nära konkurs. Merkel och Tyskland kan omöjligt satsa mer pengar i stödfonderna.

Vi kan få ett federalt EUropa skriver DN www.dn.se/ekonomi
Ja, vad som helst kan hända. Allt är öppet. Den färdplan för EU som ska tas fram till december innehåller fyra förslag som alla går i federal riktning. Mer statsbygge, delstater av medlemsländerna och ett federalt EUropa. En bankunion med en EUropeisk finansinspektion, en ekonomisk - politisk union med gemensamma skatter, en fiskal union med en federal budget och en demokratiunion med federalt parlament och regering.

Och de flesta av beslutetn har tagits bakom lyckta dörrar
väl inlindade i en mycket liten krets av EU-ledare. Krisen övergår från ekonomi till demokrati eller brist på demokrati och det blir ingen lättare uppgift...En ny folkomröstning är det minsta om Maastrichtfördraget ska ändras i federal riktning, men räcker det?

Tydlig dom i Lycksele tingsrätt om med rätt att gallra i stället för att kalhugga skogen
Det borde vara självklart om man läser naturskyddslagen men nu har skogsstyrelsen förstått det också.

För övrigt ringde Raymond precis och allt ser klart ut med fjällfisket. I morgon kväll 23.20 går tåget till Undersåker...Bengt, Uffe, Raymond och Bosse. Fjällfikets vänner

Inga kommentarer: