onsdag 11 juli 2012

Förbered en planerad euro-reträtt
För bara några veckor sedan utlovade eurogruppens finansministrar 100 miljarder euro direkt till spanska banker utan vägen över staten. Marknaden reagerade positivt och börserna gick upp - en dag... Sedan kom verkligheten i kapp. Tyskland kräver en europeisk finansinspektion. I går beslöt finansministrarna om en tillfällig lösning på 30 mdr eftersom krisen för de spanska bankerna är akut.
Dessa pengar ska gå direkt till staten - så som de inte skulle göra enligt beslutet i juni. Man undrar; lån och nödlån. Beslut och nödbeslut. Nej, förbered en planerad euro-reträtt nu.

Tyskland kommer förr eller senare att säga "basta, finito"
och då handlar det om veckor innan den första statskonkursen.  Österrike, Finland, Holland, Luxemburg kanske tröttnar ännu tidigare. Tror någon att ännu mer överstatlighet som bankunion, fiskal union, EU-finansinspektion...löser krisen? Nej, knappast, särskilt inte i ett läge när det tvingas fram av verkligheten.

En planerad euro-reträtt
måste hitta en lösning på att lämna euron utan att lämna EU. Så många gånger som man brutit mot egna regler tidigare kan man göra det en gång till.

Bra och snabbt reagerat av Lena Ek
Lena ska ha en stjärna i himlen för att snabbt ha reagerat på sopsäckarna med den livsfarliga kemikalien HCB i Polen. Hon tog direktkontakt med både Polens miljöminister och mljökommissionären Janez Potocnic. Vackert.

För övrigt funderar man lite grann...med kryckor, ortosskena och värk i knät. Livet är inte givet...men världsliga ting, sa Karlsson på taket.

Inga kommentarer: