lördag 21 juli 2012

Utöya skapar märkliga följder
Ett år efter de tragiska morden i Norge. Man kunde kanske tro att Fremskrittspartiet skulle vara heldött, men så är det inte. För ett år sedan i kommunalvalen i september förra året gjorde Fremskrittspartiet ett av sina sämsta val. Sitt bästa val gjorde partiet 2009 med 22.9 procent av rösterna.

Nu i juni i år är man upp i samma storleksordning med 22,8 procent
i en opinionsmätning. Chockerande. Om det är Breivik meller romerna som ökat stödet spelar ingen roll. Det är stödet i sig som är utmanande. Kommer romerna i  Mehedeby i Uppland att ge samma skjuts till Sverigedemokraterna? Bra satsning av folkpartiet i regeringen här.

Olympiska spel har funnits längre än sedan 1896.
Min pappa var väldigt idrottsintresserad. Han lärde mig om fransmannen Pierre de Coubertin som räknas som den som införde de  olympiska spelen i modern tappning. Starten var i Grekland, ursprungslandet för atleter 1896. I www.den.se kan vi i dag se att olympiska spel har funnits på en annan plats, Much Wenlock, i England sedan 1850-talet. Otroligt och underligt att det inte kommit fram tidigare. En liten by på 2600 invånare har de senaste veckorna hyst 2000 deltagare i 25 grenar som maraton, simning och fäkning. Man lär sig något hela tiden... Om några dagar börjar årets stora idrottsfest.

För övrigt grattar vi Stoffe i dag på hans 35-årsdag. Kalsonger och skjortor gick bra men några pengar ville han inte ha...Grattis. Och på eftermiddagen kommer Emma, Sara, Hanna, Åsa, Micke hit.

Inga kommentarer: