onsdag 25 juli 2012

Till regeringen: Investera nu, vi väntar på positiva innovations-forsknings-, och infrastrukturförslag  i höstbudgeten.
Dagens Nyheter kallar det för en historisk chans www.dn.se/ledare. Det börjar bli lite uttjatat att regeringen måste investera. Det har ju regeringen sagt och också inom vilka områden senast i Almedalen. Sverige har världslåg ränta på 1,2 procent. Det blir billigt att investera nu. Det ger framtidssatsning, minskar arbetslösheten, tystar oppositionen(eller dämpar). Kraftnät, järnväg T-bana har regeringen redan nämnt. Moderna trådbussar/batteribussar som laddas från marken vid stillastående och spårbilar är några områden där regeringen kunde visa på modern miljövänlig transportteknik. Jag väntar.

Lättsamt och positivt  om Matlandet Sverige när Eskil pratar i SR P1. 
Det var ett bra sommarprogram om Matlandet Sverige. Eskil ska ha en stjärna i himlen för den lavin om Sveriges goda matkultur som Eskil fört fram och driver på för. Det har startat massor med restauranger med husmanskost. Jag åt själv isterband på den nyöppnade Björkviks krog längst ut på Ingarö för några dagar sedan.
Eskil är också en sympatisk person. Det är ingen hemlighet att han var min kandidat som partiledare. Men han ska sluta prata om kalhyggen, särskilt nu efter domen i Lycksele tingsrätt som uppvärderar försiktig gallring som jag skrev om häromdagen.

För övrigt tar bloggen nu semester
och åker med nattåget i kväll upp till Undersåker med Fjällfiskets vänner
Raymond, Uffe, Bosse, Bengt och jag, för 26:e året i rad. Öring och röding i innersta delarna av Jämtland. Tåg till Undersåker och vidare förbi Trillevallen, Ottsjö och Anarisfjällen. Ska vi säga 3-4 plastpåsar med 5-6 hektos öringar och rödingar per man....Lite kaffekask och några goda historier brukar det bli också....

Inga kommentarer: