tisdag 10 juli 2012

Ljuspunkt i Libyen med Mahmoud Jibril: sekulär och liberal
Det finns inget centerparti så det är det närmaste man kan komma...Men det är en ljuspunkt för Libyen att få en ledare som säger sig vara sekulär och liberal. Än så länge är valet oklart, personröster är inte räknade. MJ:s första årgärd är värd respekt där han bjuder in alla partier till en bred samlingsregering. Det är precis vad Libyen behöver efter år av strider, dödande och motsättningar. Rapporterna från valet är också glädjande med många människor som försvarade sin rösträtt mot banditgäng och röstmotståndare av olika slag. Khadaffi ler i sin himmel....eller gråter...

Översvämningskatastroferna; Växthuseffekten eller tillfällig otur...?
Ja, ingen vet säkert. Tycker det är dåligt med vetenskapliga förklaringar om vad som kan vara orsaken Översvämningarna i Sydöstra Ryssland är en katastrof med flera hundera döda och som vanligt för sen och usel information till berörda och otillräckliga hjälpinsatser. I Sverige handlar det mest om Småland där över 100 ml regn - motsvarande två månader -föll på ett dygn.  Stort mänskligt lidande och stora kostnader och uppoffringar. Vad säger meterologerna? Vad  säger vetenskapen.

För övrigt råder annars välförtjänst semester för politiken och de förtroendevalda. Om drygt en månad så....och då är jag nog mycket bättre i mitt knä.

Inga kommentarer: