söndag 8 juli 2012

Löfven: Bra, gammaldags s-tal med modern klädsel
Ett bättre tal än jag väntat. Ett gammaldags s-tal. "Gör dig plikt kräv din rätt". Det är arbetsrröreslens barndom. "Ungdom, förnyelse, framtidshopp. Det är socialaldemokratin", det sa han i början. Kritik mot Syrien, EU,krisen där "EU måste bli en sysselsättningsunion". Jobbpakt bra men varför vänta till 2014? Då blir det partipolitik. Vi vill ha samarbete. Nu. Ett handslag för "En hållbar frihet". Ett nytt begrepp, som går att klä in med diverse.

Tre teman 1. Sunda finanser, 2. Utbildning.3. Innovation.
 Vi behöver "ett uthålligt statligt rikskapitalbolag". Nja, tveksamt som förslag. Ett "innovationspolitiskt råd" är bättre men det finns redan. En miljard till klimatsatsningar i budgeten är bra, men för lite.
Reinfelds "särintresse" ska ersättas med samarbete.. Skolan ska bli din framgång som ,"Blir vår gemensamma styrka". Bra formulerat.
Varför inget om vinster i vården? Vi vet, olika åsikter.. Väntern nej, s halvnej eller kanske , eller lite.

Reinfeldt - Löfven: Den stora frågan är vem man kommer att lita på. Trovärdighet.

Göran Hägglund: Ett både logiskt och ideologiskt tal
Logiskt eftersom GH måste visa Kd:v värdegrund och sin egen efter internstriden med Mats Odell
Gemenskap, samverkan,tolerans. Nej till Statsindividualism där staten tala om för varje individ...
Ja till det starka samhället, men inte den starka staten.där är familjen central.
Hånar humoristiskt Cirkusdirektör Löfven - med största möjliga tystnad. Föräldrar ska bestämma själva över föräldraersättningen.

Bästa avsnittet var
"Vi lever inte för att arbeta utan arbetar för att leva".Här är han inne på något stort. BNP behövs men räcker inte- natur, balans, tillit, miljö, tid med barn. Hur mäter vi vad som är värdefullt? Ett livskvaliteindex. Utmärkt, bara att utveckla vidare. Jag talar om livsbalans.

För övrigt har vi ett vackert sommarregn i dag i Hemmesta och jag har nyss tagit av ortosen och släppt mitt skadade knä fritt en stund...

Inga kommentarer: