fredag 14 december 2012

Borg och Reinfelt har skött förhandlingarna om bankunionen bra - Sverige har drivit på för att minska överstatligheten och står fria utanför.
Uppgörelsen om en bankunion som antogs i går av finansministrarna är första steget på en överstatlig process mot EU-övervakning av medlemsländernas budgetar och ekonomier.Syftet sägs vara att förhindra framtida eurokriser. Lyssna... framtida eurokriser. Man tror inte själva på euron...Sverige och de flesta icke euroländer kräver inflytande om de ska delta -helt rätt. De lågtgående förslagen från Merkel har tills vidare skjutits åt sidan och där har Sveriges tuffa agerande med hot om veto påverkat.

Socialdemokraterna med Madalena Andersson är bara missnöjda över regeringens förhandlingar och har inget eget förslag
Det kan man läsa i www.dn.se/debatt i dag. Nyckfullt och obalaserat skriver S och Sveriges trovärdighet har underminerats. Nej tvärtom, en utmärkt förhandling med tydliga besked ända fram till hot om veto som har dämpat kraven på ännu mer överstatlighet. Och vad vill S då?

Bra att straffen för inbrott skärps men vad gör alla de nya poliserna?
Moderaterna med justitieminister Beatrice Ask i spetsen vill nu skärpa straffen för inbrott. Det är ett kränkande ingrepp i integriteten. Bra, men polisen måste organiseras bättre lokalt och civilsamhället kan också göra mera med grannsamverkan och bredare samarbete mellan Vägföreningar, hyresgäst- och villaföreningar.

Bra att folkpartiet och Lennart Rhodin håller efter Wennerholm om upphandlingen av skärgårdstrafiken
Centern och Lars Carlsson som gjort ett utmärkt arbete hittills för att värna de mindre skärgårdsrederierna ska fortsätta den linjen.

För övrigt ska jag nu in till en halvdagskonferens med landstingsgruppen med en efterföljande Avslutningsfest. Alltid trevligt.

Inga kommentarer: