lördag 22 december 2012

Slå vakt om våra kärnväljare - stärk "gamla" centern - den gröna centerprofil vi och medborgarna känner igen - stoppa alla nyliberala dumheter och högerextrema förslag i det nya idéprogrammet.

Det är slutsatsen vi måste dra av centerns kris i medlems-, kärnväljar- och folkopinionen som vi nu ser. Vi måste återupprätta det folkliga förtroende centerpartiet har haft, få tillbaka kärnväljare och fånga in nya och visa att vi är ett seriöst parti.

Dagens DN/Ipsos med 3,4 procent visar hur allvarlig situationen är. Då var ändå de desperata, ogenomtänkta och kraftigt kritiserade förslagen i Idéprogrammet inte kända när opinionsmätningen gjordes.

Förslagen om fri invandring, borttagen skolplikt, mångifte, avskaffade laglotter vid arv, EU-federation, plattskatt kommer bara ännu mer att försvaga centerpartiet. Varför komma med sådana förslag? Vad har idéarbetsgruppen för stöd för detta? Vad finns det för folkliga krav på sådana förslag i centern och i landet?

Partistyrelsen och framför allt partiledaren själv Annie Lööf måste nu ta stoppa, ta bort och ändra de förvirrade dumheterna i Pär Ankersjös rapport för att inte stämman ska bli ett totalt haveri. Jag har inte sedan Daléus dagar fått så många kritiska samtal, mail och kommentarer av typen "vad håller ni på med", "Jag kommer aldrig mer att rösta på centern." Det måste vi nu vända på och Annie Lööf måste vara den förste som visar att så ska ske om hon ska överleva som partiledare och vi som parti.

För övrigt ska jag nu gå på Emmas 7-årskalas och ha det lite trevligt...

Inga kommentarer: