fredag 21 december 2012

Centern har gjort en bra förhandling om förslaget till skatteutjämning
Efter sju sorger och åtta bedrövelser finns nu ett förslag om skatteutjämning att ta ställning till. Staten skjuter till en miljard vilket betyder att de flesta kommuner i landet får en bättre ställning. Vackert. En bra lösning som centern skall ha kredit för. Många landsbygdskommuner får nu en bättre möjlighet till utveckling med ett tillskott på 1000-2200 kronor per invånare och år.
I Stockholms län är Norrtelje den stora vinnaren med 1.313 kronor/inv Vår granne Nacka förlorar 391 kronor/inv och Värmdö får 718 kr /inv eller totalt 28 miljoner. Bra Regeringen och bra centern.

Höj lärarnas löner
Det är den bästa reform regeringen kan genomföra på skolområdet. Det föreslår också företrädare för LO, TCO och Saco på www.dn.se/debatt i dag. Deras förslag är ett engångslyft på tio procent. Lärarnas löner har halkat efter sedan 70-talet. Det vore ett välkommet framsteg och den den bästa signal vi kan ge för att stärka skolan.

Lyssnarregistrering på "ring P1" - i en hemlig databas - Sovjetpolitik
Beklämd är att för svagt ord. Bedrövad över Sverige. Bestört. Hur kan detta ha pågått i åratal utan granskning. Jag  blev alldeles kall-det är inte sant, fel, fel, fe,l säger Täpps Fogelberg långvarig programledare.

För övrigt hade vi en trevlig höstavslutning och julmiddag på Grisslinge Värdshus med Värmdöcentern i går. Sonja och jag grattade också Emma på sjuårsdagen och imorgon blir det stor födelsedagsfest.

Inga kommentarer: