torsdag 27 december 2012

Nej Lars Calmfors - ingen ny stor skattereform
Du har nog med jobb redan och vi ska inte lägga en massa kraft, energi, pengar och oro på en ny skattereform. Med dina förslag skulle vi återskapa fastighetskatten där hela svenska folket skulle resa sig, och dubblera restaurangmomsen som nyligen sänkts och skapat många jobb.
De sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar skulle vara i fara med Calmfors tal om "återställare".
Nej, Calmfors, jag brukar tycka om det du säger och skriver men inte denna gång. www.dn.se/kolumnen.
Gott Nytt År i alla fall.

Varför brister politikerna när det gäller miljömålen? Frågar en stor grupp naturvetenskapliga miljöforskare på www.dn.se/debatt i dag.
En fråga med två fel. Det är oproffsigt av 20-talet professorer att dra "politikerna" över en kamm. Politiker finns i olika partier och har olika åsikter. Det är ett riktigt lågvattenmärke att säga att "politikerna" inte förstår situationens allvar för "få av dem har naturvetenskaplig utbildning". Varför är alla naturvetare så okunniga om politikens villkor? Det är en lika relevant men lika oproffsig fråga. Det andra felet är helt enkelt att målen är så svåra att uppnå. Sätt er ner och förhandla med forskare från 200 länder om några gemensamma forskningsmål så får ni se...

För övrigt blir det lite återhämting från Julfirandet i dag, med städning av papper och dokument och...Inga kommentarer: