lördag 1 december 2012

Mursi tar stora risker och hela hans attityd är något jag inte trodde jag skulle få uppleva
Har just lyssnat på ekot och hört om Muslimska brödraskapets stora demonstration på Tahrirtorget. En självutnämnd halvdiktator som med den nya författningens hjälp kan bli heldiktator. Ingen skillnad alls från Mubarak och tidigare diktatorer i Egypten. Den författning som nu gäller skulle passa Mubarak och den författning som nu är på väg ska passa Mursi.

I båda författningarna står att grundlagen ska utgå från sharialagarna
med den islamiska tolkningen.  Och hur arbetar man fram en författning under Mursi. På några månader med 234 artiklar. När Mursi godkänt den ska den gå till folkomröstning inom 14 dagar....Hur många hinner sätta sig in i vad den betyder...? Oj,

Och sida upp och sida ner om Sd i media som bara går framåt
Det är klart media ska granska Sd som man granskar andra partier. Sd:s och Sd-politikernas uttalanden och uppträdande är omgärdat av lögner, skandaler och politiska och personliga haverieer. Men, är det någon som trott något annat som följt parties utveckling? Ge dom inte mer gratisreklam...och mediautrymme. Ge dom inte 10-15 procent....

Stärk migrations-, invandrar- och nybyggardebatten och krossa Sd:s argument. Centern kan ta ett initiativ. Regeringen och Mp kan höja rösten i samarbetet kring migrationspolitiken.

För övrigt ska nu Sonja ha födelsedagskalas och Stoffe, Åsa, Micke, Emma, Sara och Hanna kommer och äter fisk från Anarisfjällen i Jämtland och tårta från Delselius på Värmdö.

Inga kommentarer: