tisdag 11 december 2012

Sverige ska vara stolt över Nobel och Nobelfirandet - kanske vår största exportvara
Det går inte att komma ifrån men Nobelpriset och Nobelfirandet är en av Sveriges största exportvaror. Eftersom priser delas ut till forskare i hela världen blir också Nobelstiftelsen och Sverige känt och uppskattat. Slå vakt om det men se till att det blir balans mellan män och kvinnor som får priset.

Bra artikel av Svenskt Näringsliv om att morot är bättre än tvång för jobb efter 65
Stefan Fölster och Anders Morin från Svenskt Näringsliv skriver på www.dn/debatt i dag att det finns två vägar att få äldre i arbete. Den ena är en högre formell pensionsålder, den andra är en morot till meningsfulla jobb och frivillighet. Livsbalans handlar det om. Rätten att jobba så ltie, mycket och lagom under olika skeenden i livet och regler och styrmedel som gör detta möjligt. Något jag föreslagit att centern ska driva.

Varför ska vi rösta på Centern är en fråga som vi måste besvara
Vi befinner oss i ett allvarligt läge i Centern. Demoskop visar 2.9 procent, den lägsta siffra jag sett på 40 år. Rätt eller fel.Illa, hur man än ser det. Det blir en nedåtgående spiral. Behövs centern? Ja, om vi stärker den gröna centeridentiteten. Börja med att tala om att två kärnkraftverk ska avvecklas under nästa mandatperiod.

För övrigt ska jag nu in till landstingsstyrelsen

Inga kommentarer: