söndag 23 december 2012

Löfven gör en riktig tavla
Han säger att ökade klyftor är grunden för Sd:s framgång - och kritiserar regeringen. Men borde de inte vara s som skulle vinna på det om de hade en politik som minskar klyftorna?

Ja det var en Jultavla. Om Sd vinner röster på ökade klyftor är Sd bättre på att ta hand om dessa väljare än s - det är vad Löfven säger. Ser ut som ett uttalande i desperation. Löfven har fått kritik av sina egna för att han syns och hörs för lite - helt enkelt för dålig opposition.  Han måste säga något och då blir det så här. Det är s som borde vinna på ökade klyftor från Alliansregeringen om Löfven hade en politik som minskade dem.

Nej Birgitta Rydberg (Fp) - lagstifta inte om allemansrätten
Birgitta Rydberg tar upp exemplen med avgifter i skidspåren som motiv för att lagstifta om allemansrätten. Detta efter en dom i högsta förvaltningsdomstolen som gav Mora kommun rätt att ta ut avgifter i Vasaloppsspåret. Fel av förvaltningsdomstolen om man ska slå vakt om vår äldsta och mest berömda sedvanerätt.. Pröva från fall till fall men låt sedvanerätten vara kvar.

Anders W Jonsson pratar om centern som en sjukdom som ska botas.
Han är barnläkare men också vice ordförande i centerpartiet. I dag i www.dn.se/politik säger han att centerns problem inte är akut - det är "kroniskt". I synonymordboken betyder de ständigt, evigt, obotligt. Ska en vice partiledare säga så...? Sen säger han att vi har ställt "diagnosen" i valanalysen och nu genomför vi "behandlingen" med idéarbetsgruppens förslag.  Operationen lyckades men patienten dog...

För övrigt har det blivit vedhuggning och snöskottning på taket i dag - dan för dopparedan. Några grader kallt och ett fantastiskt vinterlandskap på Värmdö.

Och God Jul och Gott Nytt År

Inga kommentarer: