tisdag 4 december 2012

Israel provocerar världen - FN, USA och EU bör bjuda in till förhandlingar innan nya oroligheter bryter ut
Israel provocerar med maktspråk. Vi gör som vi vill. Världen tiger still. Men det gör inte världen, Palestinas obervatörsnations status är ett steg närmare förhandlingar mellan Israel och Palestina och det kan stoppas av Israels hot om nya bosättningar i östra  Jerusalem och på Västbanken. FN, USA och EU bör nu bjuda in till förhandlingar mellan Israel och Palestina för att får igång nya samtal och förhindra nya konflikter. Sverige ska naturligtvis trycka på.

En bra migrations- och integrationspolitik försvårar för Sd i opinionen
Ju bättre vi tar hand om flyktingar desto svårare för Sd i opinionen. Ju fler kommuner som ställer upp för flyktingar, ensamkommande flyktingbarn och invandrare ju svårare för Sd. En bra integrationspolitik som sker med medmänsklighet och inte tvång är bästa sättet att minska Sd:s inflytande.

Sänk räntan nu nästa gång Ingves när varslen ökar så tydligt
Allt annat vore en utmaning mot det svenska samhället. Visst ska Ingves och Riksbanken i första hand se till att hålla inflationsmålet kring de två procenten. Det gör man ju med råge. Sänk räntan.

Bra möte med Värmdöcentern och centerns 2:e vice ordförande Anders W Jonsson
Ett utmärkt, öppet och bra möte hade vi i går på Siggesta Gård, där också Olof Stenhammar deltog i inledningen . Det går för långsamt med tillstånd för byggande och hotellet, för mycket krångel och för många parter var Stenhammars budskap. Anders fick höra våra krav på nej till avgifter på Skurubron och bristen på resurser för kretsen. Han lyssnade och informerade också om idéprogrammet som presenteras om någon vecka och då vänder det....

För övrigt åker jag nu in till årets sista landstingfullmäktige, ska bland annat ta upp frågan om bussterminalen i Katarinaberget vid Slussen, som kraftigt skulle försämra för värmdöborna.

Inga kommentarer: