fredag 28 december 2012

Storbritannien kan bli först att lämna EU - eller omförhandla samarbetsavtalet
EU-motståndet växer i Storbritannien både bland allmänheten och i premiärminister David Camerons eget konservativa toryparti. 51 procent av britterna vill lämna EU och ett 50-tal parlamentariker arbetar för folkomröstning med krav på utträde. Cameron själv väntas föreslå en folkomröstning redan i januari. Det EU-fientliga partiet UKIP har 10-14 procent. www.dn.se/världen.

Nu tror jag inte det blir något utträde.
Cameron kommer säkert att tala om på vilja punkter han vill omförhandla EU-fördraget för Storbritannien och det tror jag britterna accepterar. Men om EU svarar att det inte går att diskutera alls då....Hela den processen kommer att påverka EU:s framtid.
Jag vet att det inte bara är EU-skeptiker som känner mer och mer oro för EU-staten och Tysklands ökade makt och att EU lägger sig i saker som ska avgöras nationellt som...

Vargen till exempel
Om man bara tänker efter lite...Varför ska EU avgöra hur många vargar vi ska ha i Sverige? Varför?
Vi har skött vår natur, våra vilda djur, vår fauna i århundraden och nu ska det sitta byråkrater i Bryssel och tala om hur många vargar det ska finnas i vårt land. EU-kommissionen har stoppat licensjakt. Nu stoppar man också Lena Ek:s planer på urvalsjakt, där vargar jagas i revir där den genetiska statusen är dålig.
Ingen stor fråga kanske, men liksom snuset en demokratisk principfråga. Vad säger EU om rävar, älgar, mygg, knott... Lägg av.

För övrigt har jag just kommit in från en skidrunda runt lägderna vid Hemmesta gård upp mot Värmdövallen. Första turen sedan knäskadan som i dag dessutom har 6-månaders "jubileum", den 28 juni - 28 december.

Inga kommentarer: