lördag 29 december 2012

Syrien igen - Nu kanske det finns en öppning för ett slut på terrorn när Rysslands stöd knakar
Det borde kunna bli en öppning när FN:s särskilda sändebud för Syrien, Lakhdar Brahimi i dag besöker Ryssland och utrikesminister Sergej Lavrov. Med sådana vänner som Ryssland, Kina och Iran har Syrien haft ett internationellt stöd som gjort det svårt att stoppa terrorn och bombningarna mot den egna befolkningen. Över en halv miljon syrier har flytt utomlands och två miljoner är flyktingar i sitt eget land. Ryssland vill inte vara på förlorarsidan. Gör ngt nu FN.

Barnsligt Putin..
Det kan låta som ett skämt och är det också med en tragisk bakgrund. Putin stoppar amerikaner från att adoptera ryska föräldralösa barn som behöver en familj. Allt handlar om advokaten Sergej Magnitskijs avslöjanden om ryska tjänstemäns förskingring av 1,5 mdr kronor. Han greps, sattes i fängelse, torterades och dog. Amerikanerna svarade med Magnitsky act som svartlistar ryska tjänstemän som medverkade till M:s död. Nu hämnas Putin.
Barnsligt - men en tragisk rubrik eftersom det är barn, många gånger handikappade, som drabbas. Världspolitik på dagisnivå.

Förstör inte Centerpartiet - partistyrelsen måste rensa ut och göra om idéprogrammet om centern ska överleva.
Följande 7 förslag måste bort från idéprogrammet och skrivas om.
1.Fri invandring, 2. månggifte, 3.avskaffad arvsrätt,4. plattskatt, 5.borttagen skolplikt, 6.så liten stat som möjligt, 7. en federal EU stat.

För övrigt regnar det i dag och Julen blev genast gråare. Jag rensar vidare på skrivbordet.....

Inga kommentarer: