onsdag 19 december 2012

Bra besked från Riksbanken att räntan sänks - men varför så rädd för ytterligare räntesänkning
Det var ett bra och ett väntat besked från Riksbanken. Räntan sänks med 0.25 till 1.0 procent. Nu kommer den ena rapporten efter den andra som visar att ekonomin har en sämre utveckling att vänta. Varsel, nedläggningar, fortsatt oro i Europa. Beroendet till Europa och världen utanför Riksbanken har tydligt visat sig. Risken för hög skuldsättning bland hushållen är verkligen en mindre fråga än tusentals missade jobb. Bra beslut men gör om analysen.

Åt vilket håll går nya centern i förslaget till partiprogram - mer nyliberalism och mer högerpolitik? - och vad ville idéprogramgruppen ha ut av presentationen?
Oj, så många telefonsamtal, mail och spontana frågande och kritiska synpunkter jag fått på Fri invandring. Det är inget bra förslag - det gagnar inte saken och det gagnar inte centern som vi också uttalat från Värmdöcentern.

Jag har inte läst hela förslaget än det ska sägas. Men för den vanlige Svensson som är lagom intresserad av politik vill centern i framtiden ha fri invandring men talar inte om hur det ska gå till. Det blir närmast desperation och vacker men ogenomtänkt populism som folk genomskådar.
Partistyrelsen ska nu ta sig en rejäl funderare på förslagen om fri invandring, borttagen skolplikt och rätten till månggifte.... Finns något folkligt tryck för något av detta?

Mitt förslag som rubrik på invandrar- och flyktingpolitiken skulle vara: Centerpartiet står för "En generös men reglerad invandrar- och flyktingpolitik". En migrationspolitik som har folkligt stöd, som går att genomföra och som stärker sammanhållning och hållbarhet.

För övrigt var det ett mycket bra möte med KOMPASS styrelsen i går. Utvecklingen i USA, Indien, Arabemiraten går snabbt framåt och snart kommer spårbilen till Sverige....

1 kommentar:

Anonym sa...

Centern -det nyliberala alternativet tycker jag att ni kalla er för numera. Liberalismen skrivs in i partipogrammet, platt skatt, fri invandring, avskaffad skolplikt och månggifte. Låter som dårarnas paradis...