måndag 17 december 2012

Liberaldemokraterna tar över igen i Japan
Ekonomin är helt avgörande med ett budgetunderskott på 3 procent och en statsskuld på 240 procent av BNP - att jämföra med EU:s stabilitetspakt på 3 respektive 60 procent... Oron gäller kärnkraften där DN www.dn.se/ledaren skriver att "Däremot vill partiet klokt nog behålla kärnkraften...". DN och Björklund...våra kärnkraftskramare.

Ogenomtänkt och desperat med Ankersjös uttalande om fri invandring - nu får idéstämman  stoppa förslaget
Per Ankersjös uttalande i går om fri invandring är illa genomtänkt. Nu kommer hela debatten om centerns värdegrund att handla om detta, även om idéprogramgruppen har andra bra förslag. Oproffsigt. Centern tappar fler väljare till moderaterna. Ser ut som ett deperat nyliberalt sista krampaktigt drag för att rädda centern - som bara får motsatt effekt. Förslaget blir aldrig verklighet. Är det Per som skall förklara hur det ska gå till....?

Värmdöcentern har stärkt lokaldebatten under året
De frågor vi driver i Värmdöcentern tror jag har stärkt oss under året. Vi har stått främst om stopp för broavgifter på Skurubron. Vi vill ha en bättre Slussenlösning, ingen bussterminal i Katarinaberget och stöd alternatuvförslaget Plan B. Vi har drivit på fö ratt behålla skärgårdsskolorna och inte lägga ner Munkmoraskolan och halva Kyrkskolan. Vi har kämpat hårt för att behålla Ambulanshelikoptern på Värmdö och det tror jag ingen missat efter artiklar i NVP och åtskilliga debatter i Kf. Vi driver på för ungdomsbostäder, en Miljöhögskola eller en miljölinje till Värmdö och en krisledningsplan med en risk- och säkerhetsanalys.

För övrigt har KOMPASS i dag på näringsdepartementet gått igenom de mycket positiva som händer i världen om stadsplanering med förslag om light rail, spårbilar, BRT och höghastighetståg. Modern miljövänlig transportteknik alltså. 

Inga kommentarer: