fredag 1 februari 2013

Nu syns Centern på ett mycket bättre sätt i media och interndebatten. Annie förstår allvaret och efter alla reträtter kommer ett  nytt idéprogram att tas fram med en förstärkt centerprofil där medlemmar och väljare känner igen sig men som också innehåller spetsigheter men på rätt ställen.

Jag deltog i går på gruppledarkonferensen före kommundagarna. Jag framförde hur viktigt det är att Centern har beredskap för en lång valrörelse från ungeför ett år i dag till EU-valet i maj/juni till rikdags, landstings- och kommunvalen i september. Medlemmar och väljare måste känna igen centern under hela den resan. Ta upp frågor som upphandling, mat, livsmedel, och andra områden där vi ska bestämma själva och inte EU.

Jag framförde också synpunkterna från tidigare om att idéprogrammet måste skrivas om, och så kommer det att bli om jag ska tolka Annies svar. Hon förstår allvaret. Nu har det kommit en reträtt i veckan sedan Jul från tokigheterna i idéprogrammet. Fri invandring försvann snabbt och ska skrivas om. Månggifte och borttagen arvsplikt gick Annie snabbt ut och tog avstånd ifrån. Avskaffad skolplikt blev nästa dumhet som försvann. Federation, som ingen vet vad det betyder försvann i går och ersätts av mer decenrtalisering.Plattare skatt ska ersättas av skatt efter bärkraft.

Skrivningarna om Klimat, energi, miljö och hållbart samhälle ska förstärkas liksom rättvisa och socialt ansvar. 
Se där. Centern kommer att överraska omgivningen med häpnad på stämman i Upplands-Väsby i mars.
För övrigt lämnar jag nu rummet, går ner och äter frukost,promenerar till kongresshallen Conventum och lyssnar på Annies kanske viktigaste tal sedan hon blev partiledare klockan 10.15.

1 kommentar:

Anonym sa...

C gör en helomvändning. Borta är Stureplan-centerns inflytande och nu är det back to basic. Problemet är bara att Annie sitter kvar. Hon som nu tar avstånd från vad hon tyckte i hela sin politiska karriär och som haft Ayn Rand som husgudinna. Är det trovärdigt?