torsdag 21 februari 2013

Ett kf med stor S-framgång på flera bra motioner som också C stödde
Ett litet ovanligt fullmäktige på det sättet att S vann en votering och fick igenom sin motion om samarbete med konsthallen Artipelag i Hålludden. Majoriteten har inte riktigt förstått värdet av Artipelag i Värmdö och samarbetet har varit sådär.... Det är självklart att vi ska backa upp en sådan konst- och enetreprenörssatsning och göra vad vi kan som kommun för att stärka samarbetet. Det är ju en win-win situation för alla, besökare, värmdöborna, kommunen, Artipelag...Med  24 röster mot 22 gick s-motionen igenom som Värmdöcentern också argumenterade för och biföll.
En annan bra s- motion handlade om att tillsätta en stadsarkitekt i Värmdö som vi också backade upp men där koalitionen vann knappt.

Värmdö har fått en miljon från landstinget för att behålla helikopterlandningsplatsen, men det går trögt
Från centern försökte jag få få ett ja eller nej från Samhällsplaneringsnämndens ordförande Peter Frej om helikopterplatsen i Värmdö, men det fick vi inte. Bara att vi ska göra så gott vi kan...Värmdö har fått en miljon från landstinget för att behålla helikoptern...så det vill till.

Vi föreslår en uppvaktning för regeringen om nej till broavgifter på Skurubron
Vämdöcentern har hårt drivit frågan om Nej till broavgifter på Skurubron. Vi har försökt få en tid för uppvaktning av regeringen,men misslyckats. Nu föreslår vi att kommunen som sådan gör ett uppvaktning och att alla partier som säger Nej till broavgifter ska delta på den uppvaktningen av infrastrukturminister Catharina Elmsäter- Svärd.

För övrigt blir det ett besök på en trevlig krog i kväll där vi ska fira Sonjas systerdotterdotter Fredrika som fyller 19 år och arbetar som bartender på krogen....skål

1 kommentar:

Anonym sa...

Artipelag - kan inte de som vill gå dit betala den fulla kostnaden för detta utan att skattebetalare skall bidra?