måndag 11 februari 2013

Lena Ek - utmärkt bra förslag om utsläppsrätter - dagens låga pris måste höjas för att minskas växthusgaserna
Det är roligt att se att Lena Ek har så bra och hög profil. Dagens artikel i  dn.se/debatt är en bra beskrivning på vad som måste göras för att utsläppsrätterna verkligen ska ge lägre utsläpp. Nuvarande priser på utsläpp är för låga. Företagen minskar inte utsläppen. Det låga priset för utsläpp stimulerar inte ny teknik och nya förnybara energiformer. Genom att vänta med försäljningen av 900 miljoner utsläppsrätter kan priset höjas på kort sikt. Sverige stödjer detta förslag från kommissionen och Lena Ek menar nu att Sverige måste sätta press på andra länder som Tyskland att göra detsamma. Bra Lena.

S lägger ansvaret på sjukvårdskrisen på Filippa Reinfeldt-oppositionens roll men inte riktigt sant
Det är oppositionens roll att kritisera. Det är ändå inte riktigt fair. Socialdemokraterna har inte haft särskilt många andra förslag än Alliansen om sjukvårdspolitiken. Man har varit överens om det mesta kring utbyggnad, NKS, Framtidens hälso- och sjukvård och antalet vårdplatser. Kritiken har gällt vårdvalet, den ökade valfriheten och att 40-talet nya vårdcentraler öppnat, många med privata ägare.
Ändå kunde Filippa kanske undvikit att lägga ansvaret på vårdkrisen på KS  som hon menar inte följt landstingets avtal.  Bättre hade varit att tala om vad vi ska göra för att minska framtida kriser. En beredskapsplan för extra personalinsatser och vårdlokaler när kriser uppstår.

För övrigt är det mycket inre tjänst i dag medan små snöfllingor långsamt letar sig ned mot den redan vita marken i Hemmesta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag släpper mig dagligen med viss rätt.