söndag 24 februari 2013


Maramö måste koncentreras på politiskt innehåll - att kritisera varandra för brister i samarbetet som Maud Olofsson talar om kan bli förödande.
Mest förödande blir det naturligtvis för de partier som ligger sämst till i opinionen som C och Kd. Alla vet att det största partiet vinner på Allianssamarbetet. Alla vet också att de mindre partierna måste skapa sina framgångar själva för att inte drunkna i moderaterna. Centern har väl inte direkt skapat några egna framgångar på senare tid...

Det Centern ska göra är att tala om vad vi vill driva
och det moderaterna ska göra är att ge oss det utrymmet. Samma för Kd. Utan C och Kd har moderaterna ingen Allians....med nuvarande partier. Men se upp säger jag. Miljöpartiet vill inget högre än att regera.

Italien kan bli kaos efter ett oklart val
Det är stor risk för det.  Beppe Grillo kommer att få stora framgångar med sina Fem Stjärnor, men Demokraterna får mest röster och både Berlusconi och Monti får över tio procent. Alla vill vara med....det kan bli en långdragen process för euron och EUropa.

Natodebatten har g(l)ömt kärnvapnen
Det skriver de socialdemokratiska nedrustningsambassadörerna Anders Ferm och Maj Britt Theorin på DN Debatt i dag. www.dn.se/debatt. De kräver också folkomröstning om Nato. "Det finns en gräns för hur långt Natosamarbetet kan gå...". Bra förslag men att tala om folkomröstning "redan nu" är ju att provocera ett förslag om Natonanslutning. Inte ens Carl B Hamilton föreslår det...

För övrigt Grattis till tjejernas silver i skidstafetten, nu ska vi se gossarna och sedan ska jag åka skidor själv i vårsolen.

Inga kommentarer: