söndag 17 februari 2013

Vi måst se upp i Centern:Vem vill samarbeta med ett parti som inte kan samarbeta med sig själv
Det är en slutsats jag drar av dagens SvD/Sifo
Det är inget bra läge - 3,6 procent om man uttrycker sig försiktigt. Det är en fantastisk uppgång på mer än 10 procent från 3.2  men....vilka nivåer pratar vi om i Centerpartiet. I går räddade jag kvar några till....men hur länge och med vilket engagemang.
Att Miljöpartiet går framåt så kraftigt som 2.0 procent, det enda statistiskt säkra, tyder också på något. Människorna vill stödja miljön och ett parti som prioriterar miljön. Miljöpartiet står för miljön och det är inte så konstigt om vi pratar om andra för de flesta obegripliga saker. Då ska det ändå sägas att Lena Ek har gjort många bra saker under de senaste veckorna. Men...något annat tar över.

Jag tror fortfarande att Annie och partiledningen förstår allvaret. Partistyrelsen måste ta bort dumma saker från idéprogrammet och stärka, prioritera och spetsa till frågor där medlemmar och medborgare känner igen centern som energi, miljö, klimat, hållbarhet, rättvisa, solidaritet och social ansvar.

Jag vill inte ens tänka tanken att Centerpartiet skulle åka ur riksdagen. Jag vill inte ens tänka tanken att mitt parti ska hålla sig kvar tack vare stödröster från moderaterna. Och det är inte heller säkert att det räcker om moderatväljare ska stödrösta på både C och Kd. Nej...

Fram med ett bra idéprogram nu och komplettera det med kokreta frågor i partiprogrammet inför valet på stämman i September som livsbalans i vardagen, avveckling av några reaktorer och medborgartjänst förkvinnor och män. 

För övrigt så snöar det så fint utanför fönstret trots att grannen häromdagen sa att nu får det f-n mig räcka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att vi närmar oss en diskussion om Annie Lööf som partiledare. Enligt mig har hon förbrukat sitt förtroende. Det är Annie som har tillsatt gruppen för ideprogrammet, Annie har själv uttryckt sig för månggifte, platt skatt etc. Hennes förebild är Margeret Thatcher... Nu har Centern 3,5 %, undra varför...