söndag 10 februari 2013


Kärnkraften ska avvecklas - då ska vi inte bryta uran
Det är ganska enkelt och logiskt. Uranbrytning  skapar miljöproblem  med urlakning av tungmetaller över stora områden som i finska Talvivaara. Slaggdammarna svämmade över av regnvatten och orsakade en allvarlig naturkatastrof.
Centern  har varit mycket framgångsrik att driva på den positiva utvecklingen med vindkraft, bioenergi och solceller. Kärnkraften kan därför successivt fasas ur. Jag kommer att ta upp det i en motion till Centerstämman i september i Karlstad och föreslå att två kärnkraftverk avvecklas under nästa mandatperiod. På så vis kan kärnkraften avvecklas under en 15-20-årsperiod i Sverige.

Se upp för Sverigedemokraterna i EU-valet- det enda Nej till EU-partiet
Så ser verkligheten ut. V och Mp har inte någon tydlig Nej-linje med utträde ur EU. Junilistan har gjort sitt,  liksom Piratpartiet. Centern har stoppad Nej-sägare och EU-kritiker sedan Olof Johansson var partiordförande under det första EU-valet. Då  hade vi två listor, en"Ja-lista" med Karl-Erik Olsson och en "Nej-lista" med Hans Lindqvist som förstanamn. Det är också enda gången vi fått två mandat i EU-parlamentet.

Vi ska inte kräva utträde. Vi ska driva kravet på ett flexibelt EU
med rätt för enskilda medlemsländer att vara med i det man själv vill. Det är bra för EUropasamarbetet och det är bra för de enskilda medlemsländerna och det kan stoppa Sverigedemokraterna som nu följer Camerons väg med en ny folkomröstning efter ett omförhandlat EU-avtal. Centern ska säga nej till mer överstatlighet, men vi måste acceptera om andra länder vill ha det, bara vi inte behöver vara med. När har Smalare men vassare passat bättre?
 För övrigt kommer Sara och Hanna hit en stund i dag med när Micke och Åsa är ute och åker skidor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Gammelfarmor, här är en blogg från en centerpartist som heter Hasse.

x Han känner jag igen. Är det inte Gunnar Hedlund?

Nej, det är Hemmesta-Hasse som han kallas.

x Nej, det är Olof Olsson i Kullenbergstorp som min far brukade tävla i armbrytning emot.

Nu tror jag du är ute och cyklar.

Cykla borde dom göra mer i centerpartiet. Det borde dom.

Gammelfarmor, vill du ha kokkaffe?

Ja, och tre sockerbitar på sidan om och så häll upp på ett fat.