onsdag 13 februari 2013

Världsfreden hotas av Nordkoreas provsprängning av kärnvapen - it-världen och informationsspridningen är bästa sättet att stoppa krigshoten , fattigdomen och terrorn
Det är ett tragiskt upprepande från Nordkorea. Vi skiter i vad alla andra säger, FN, USA, Kina...Vi fortsätter vårt kärnvapenprogram, vi fortsätter sätta folk i fängelse som inte gillar vad vi gör, att miljoner människor dött i svält bryr vi oss inte om. Fördömanden, samtal, sanktioner - inget har hjälpt hittills. Kina har hållit Nordkorea under armarna och gör det även nu. Informationssamhället, it, mobiler och datorer är nog det som kan få regimen på fall. När folk kan se och kommunicera med varandra om vansinnet och eländet då faller regimen. Men vad gör då Kina...?

Bra att centern nu satsar på skolan- skola och jobb blir huvudfrågor i valet
I går hade Annie Lööf och Ulrika Carlsson, centerns skolpolitiska talesperson en bra artikel i SvD om en långsiktigt hållbar skola. Tre saker ska prioriteras - kunskap och kreativitet, It i skolan och forskning. Björklunds stjärna - om det varit någon -är på väg att falla kring skolan. Det har varit för, mycket, för ofta och för ogenomtänkt som nu senast legitimationen för lärare. Skolfolk, lärare, elever och föräldrar börjar tröttna.Reformerna måste få sätta sig. Elever, rektorer, lärare och föräldrar måste få lugn och ro.
Jag skulle vilja lägga till mindre klasser, bättre stöd till lärarna, mindre administration. Bra med skolresan .

För övrigt är det precis till invigningen av skolresan jag nu ska åka till på riksdagen. Ett C-seminarium om skolan där besök ska göras under våren på skolor i landet som lyckats. 

Inga kommentarer: