måndag 25 februari 2013

Inga upplyftande förtroendesiffror för Annie och Centern- idéprogrammet har dragit ner oss ännu lägre
Det är ingen rolig läsning för mig som varit med i Centerpartiet över fyrtio år. Att centerns partiledare bara har förtroende av 18 procent av svenska folket. Ännu allvarligare är att hälften av centersympatisörerna inte har förtroende för sin egen partiledare. Det är självförvållat av Annie och den  idéarbetsgrupp hon tillsatt. Inbjudan till Maramö är också Annies idé som nu kommer vid en tidpunkt där Alliansväljarna förtroende för Annie minskat från 30 till 24 procent.

Mötet i Maramö ska handla om något som vi inte riktigt vet.
Vill Alliansen ha med ett parti som Centern i dag? Har moderaterna råd med det? Ligger Mp närmare? Och ännu viktigare; Vill vi fortsätta blockpolitiken i Alliansen när vi håller på att gå under och skulle behöva tid på oss för att samla oss själva? Är det inte dags att vi ställer den frågan - och besvarar den med....Blockpolitiken en är inget självändamål.

Kärnkraftens avvecklingskostnader är 50 miljarder
Det säger Sr vetenskapsradion och kritiserar de svenska offentliga beräkningarna på 25 miljarder. Spelar det någon roll. I båda fallen är det ett antal miljarder för mycket och i båda fallen är det skattebetalarna som får stå för notan.

För övrigt ska jag nu in till landstinget på samrådsmöte med handikapparganisationerna om Framtidens Hälso- och sjukård. 

Inga kommentarer: