torsdag 14 februari 2013

Mindre bra att åter ta upp striderna om idéprogrmmet precis när en ny version ska antas av partistyrelsen och sändas ut till ombuden - Johan Linnander och hans fasthållande vid idéprogrammets förslag att ta bort arvsrätten tänker jag på.
Jag säger det igen. Jag tror Annie och partistyrelsen inser allvaret i centerns situation och helt skriver om förslaget till idéprogram så att centerpartister över landet kan stå bakom det och också argumentera för det i valrörelsen. Det betyder inte att spetsigheter ska bort, tvärtom. Men de ska finnas på områden där medlemmar och väljare känner igen centern och kan stå bakom förslaget som på energi-,miljö-klimat området, uthållighet,rättvisa och socialt ansvar.

Vi ska nu samla oss till en bra stämma och ta strid på rätt områden och inte återupprepa debatten som dragit ner oss till de lägsta opinionssiffror vi någonsin haft.
Det är bara dumt och gör att folk påminns av också övriga ogenomtänkta förslag som jag nu är innerligt trött på att nämna själv. Om inte centern har kommit upp ur svackan före den ordinarie partistämman i september i Karlstad så kommer fokus på debatten att handla om partiledning i stället för valprogram. Det är inget drömläge ett år före valet eller ännu kortare eftersom valdebatten kommer att börja redan i februari nästa år några månader innan EU-valet i slutet av maj eller början av juni 2014.

För övrigt ska jag nu in till möte med Skärgårdsrådet och på eftermiddagen har vi styrelsemöte med Kompass om utvecklingen för spårbilar som rusar på i Indien,Arabemiraten, Californien Storbritannien ... men där regeringen i Sverige inte hänger med.

Inga kommentarer: