onsdag 27 februari 2013

Euron skapar misstro och missämja mellan EUropas länder - Italien är senaste exemplet
Det var i hög grad ett val i Italien mot EU, euron och EUropa. Och de partier som vann som Beppe Grillos
Femstjärnor coh Berlusconi har hårt kritiserat EUropa med  "pudeln" Monti för kraven från EU och Tyskland. Italien behöver stöd med en statsskuld på 2000 miljarder euro eller 20 000 miljarder kronor...!
Men för att få stöd av ECB måste italien skriva under en omfattande sparplan med övriga EU-länder där det krävs hårda neddragningar för vanligt folk. Det är förolämpande för italienarna och ökar misstron mot samarbetet i EUropa.

EUron håller på att bryta sönder den "cohison", sammanhållning 
i EUropa som euroförespråkarna menade skulle stärkas med euron. Det är en tragisk verklighet. Eurokrisen har gjort det omöjligt för ett euroland att på egen hand lösa sina ekonomiska problem. Eurokrisen och krishanteringen efter den har gjort varje euroland beroende av politiker,tjänstemän och bankfolk i EU och andra EU-länder. Vem vill ha det så? Och vad betyder det för relationerna och sammanhållningen? Euron kan undergräva hela Europasamarbetet. Så var det väl inte tänkt?

Maramö: Kanske inget fantastiskt lyft men Löfven sitter verkligen i glashus
Det kanske var huvudsyftet. Att visa på enigheten i Alliansen och samtidigt visa på svagheten i oppositionen. Stefan Löfvens kritik mot att man borde lösa dagens problem först är inte trovärdig, när han själv inte har något alternativ. Han hade heller inte ett enda förslag på vad s,v,Mp vill när han kritiserade Maramö.
Sen är det en annan sak att gemensamma arbetsgrupper, valkommittéer och valturnéer riskerar att ännu mer gynna det största partiet.....

För övrig ska jag nu in till möte med landstingets forskningsberedning och sedan till 75-årsmottagning med Karl-Erik Olson...Vi har ju lite gemensamt...

Inga kommentarer: