onsdag 20 februari 2013

Lars Adaktusson i EU-valet - Vad kommer han ifrån?
Ja, det är en fråga man ställer sig när det dyker upp kändisar helt utan politisk bakgrund i valet till EU-parlamentet. Säkert inget fel på Adaktusson, säkert en bra person, säkert en bra journalist. Men varför?
Det hela ser ut som en raggning för att stoppa EU-kritikern Lennart Sacrédeus som häromdagen sa att han kandiderar igen till EU-valet. En person som varit med i Kd i decennier, riksdagsman, EU-parlamentariker och aktiv i lokalpolitiken i Dalarna.

Det är inte roligt att se hur partiledningarna
försöker stoppa personer som de av olika anledningar ogillar. Att plocka in kändisar som går med i partiet samma dag som de nomineras är inte snyggt, ännu mindre snyggt i ett parti som säger sig bygga sin politik på moral och etik...
Har  Adaktusson någon chans? Nej, med dagens siffror får Kd inget mandat.

Men det är intressant att se vad EU-kramaren Adaktusson nu säger om  att pröva vilka beslut som hör hemma på EU-nivå...
och vilka som kan fattas närmare medborgarna. Överstatlighet och centralisering ska "konstruktivt" ifrågasättas., skriver hn också. Det är där årets EU-val kommer att ligga. Vilka kandidater är bäst på det och har störst förtroende där....?

Närmast otroligt att kolumnisten Stig Fredriksson i Svd skriver att "Mer överstatlighet är enda EU-vägen". www.svd.se/naringsliv

 För övrigt måste  förslaget om Slussen och bussgaraget i Katarinaberget göras om, vilket jag tog upp i går i landstinget. Frågan måste diskuteras i Trafiknämnden.
För övrigt måste underlaget i upphandlingen för sjötrafiken göras om så att fler redare deltar och fler bryggor och ökar besöks och turlistorna förbättras. 

Inga kommentarer: