tisdag 19 mars 2013

30 miljarder kronor fattas för kärnkraftens livsfarliga avfallshantering och kostnaderna bara stiger
Det är inget högvilt diskussionsämne men det är vad Strålsäkerhetsmyndigheten själva kommit fram till. Kostnaderna stiger också kraftigt år från år. Bara sedan 2008 har de återstående kostnaderna ökat med 38 procent och de totala kostnaderna för avfallshanteringen i Sverige bedöms ligga kring 110 miljarder kronor.
Det är ofantliga summor som det aldrig talas om när förslag dyker upp från Vattenfall om ny kärnkraft. Vad kan vi få för 110 miljarder?

Bra möte med ombuden inför C-stämman om idéprogrammet i Upplands Väsby - Det får inte finnas formuleringar som påminner om idéprogramgruppens men nu borttagna dumheter 
Det handlar om formuleringar i texten som talar om att kunskapsinlärning inte har något med klassrum att göra(min fria översättning) som påminner om förslaget om avskaffad skolplikt. Att Sverige ska styras utifrån federalismens principer är en annan, som inte människor förstår och inte vi heller..Förslag som ständigt måste förklaras är bara belastningar. Vi var också överens om att en tydlig skrivning ska läggas till om att kärnkraften ska avvecklas.

Var det inte Voltaire som sa att åsikter är som spikar. Lätta att slå i en svåra att dra ur.
 Nu har vi dragit ur de provocerande förslagen från idéarbetsgruppen. Nu ska vi gömma dem och glömma dem, verkar vara den samlade uppfattningen. Centerrörelsen kommer att överraska omvärlden med att ta fram ett riktigt bra förslag om en hållbar framtid.

För övrigt ska jag nu in till landstingsmöte där många frågor har ställts från oppositionen om sjötrafikupphandlingen, där vi i centern har sagt, senast i ett möte i går, att blir den inte bra får vi riva upp den och börja om.

Inga kommentarer: