lördag 16 mars 2013

Moderaterna: Ekonomin främst med arbetslinjen - välfärden det nya inslaget
Det är svårt att säga emot. Inga stora förändringar. Värnskatten avskaffas inte. Det är helt av politiska skäl.
Att avskaffa den skulle ge S en massa ideologiska gratispoäng. Ingen avreglering av arbetsrätten, heller, av samma skäl. Nej till obligatorisk a-kassa från M är svårare att förstå politiskt. Det skulle gynna Alliansen och moderaterna om S tvingades argumentera för ett Nej till obligatorium.. Fler jobbskatteavdrag tycker jag har passerat bäst före datum.

Ombytta roller från S som "säger Nej" till att ge alla som söker arbete rätt till a-kassa.
Underligt kan man tycka från Socialdemokratin på ett förslag från Alliansen. Vem är vänster och höger? Vem står för solidaritet och sammanhållning? Vem är emot? Nej, det får inte bli någon medborgarlön, skriver tre socialdemokrater i går på svd.se/brannpunkt. Men jag tror alla vill jobba. Ofarligt alltså.

Centern: Entreprenörskap bör vara obligatoriskt ämne från t.ex 6:an i skolan. Tysklands lyckade 
jobb/praktik/utbildning på företagen är verkligen något att ta över som Annie också visat intresse för.
Arbetsförmedlingens och Företagarnas gemensamma initiativ om "jobbsökarna" är ett annat utmärkt initiativ. En arbetsförmedlare placeras på sex av Företagarnas regionala kontor och arbetar för nya jobb tillsammans med företagen. Här ska Centerpartisten och Företagarnas Vd Elisabeth Thand Ringqvist ha en stjärna i himlen. Häng på med fler sådana initiativ. Ut med arbetsförmedlarna i "verkligheten".

För övrigt åker jag nu in till debatten om Slussen och Plan B, samtidigt som jag ser att oppositionsborgarrådet Thomas Rudin ( S ) i dn.se/stockholm driver på om Plan B och kräver att den utreds.


1 kommentar:

Herbert, Tingesten sa...

Jag noterar att Hemmestahasse är mer begiven på censur än på debatt eftersom han tog bort mitt inlägg om "Plan B" i stället för att försöka bemöta det. Den som vill kan läsa analysen som Hasse inte vill att någon ska se genom att klicka på länken:

http://stockholm201.blogspot.se/2013/01/slussen-plan-b-en-analys_14.html