måndag 11 mars 2013

Turkiet kan bygga broar till Afrika och Mellanöstern - men måste bygga hemma först
Så ser verkligheten ut för Turkiet och ansökan om medlemskap i EU. Det är uteslutet med den brist på demokrati ,yttrandefrihet och mänskliga rättigheter som finns i dagens Turkiet att bara tänka sig EU- medlemskap. Turkiet är det land i världen som har flest journalister i sina fängelser för handlingar de begått under i sitt jobb. Enligt egna turkiska uppgifter kan 5000 journalister vara föremål för rättslig utredning. Har man som journalist kontakt med kurder "står man på deras sida". Ämnen som är farliga för regimen är också farliga för journalister. Turkiet måste bygga demokratin hemma först...

Percy Barnevik imponerar - Hand in Hand har skapat 930 000 företag i Indien
Det är svårt att ta till sig siffrorna. Vissa tider startas 1000 företag varje dag...! Percy Barneviks arbete för att skapa Jobb i Världen är imponerande. Det är inte anställningar som ger flest jobb, det är företag och nya företagare. De enda Percy B anställer är ledare som kan engagera personer att bli entreprenörer och småföretagare.
Och jobb behövs. I vissa fattiga regioner i Afrika och Asien råder 50 procents arbetslöshet. Och ta EUropa och ungdomsarbetslösheten. I Spanien är det 56 procent i Grekland 54 procent, i Portugal, Frankrike, på Irland. I Sverige är det 26 procent. SIDA måste minska bidragen och öronmärka sitt bistånd till jobb, skriver PB på dn.se/debatt i dag.

I Sverige skulle jag föreslå att regeringen lägger in entreprenörsutbildning som ett ämne i skolan. Ett initiativ från Centern?

För övrigt blir det lite inre tjänst i dag och möte med Centerns arbetsgupp för NKS, Nya Karolinska Sjukhuset och senare hela sjukvårdsgruppen.

Inga kommentarer: