torsdag 28 mars 2013

Centern:  Sverige ska bli fritt från fossilbränslen i fordon.
Så skrev Annie Lööf i en artikel på DN Debatt samma dag som idéstämman inleddes i Upplands Väsby.
En utmärkt artikel med ett tydligt mål. Utsläppen från transportsektorn står för en tredjedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser. Förslaget om en sk Bonus-Malus, att en ny bil får en större bonus ju lägre utsläpp bilen har och en motsvarande "malus" avgift om den har större utsläpp än snittet är Bra, bra.

Centern ska driva spårbilar
Men varför skriver inte centern  något om att ersätta bilen eller komplettera den med modern miljövänlig transportteknik som automatteknik, spårbilar, annan light rail, trådbussar och elbussar? Centern ska vara det parti som satsar på spårbilar. Börja med att backa upp de 15-20 kommuner som gjort förstudier om spårbilar och vill sätta igång, ofta med centerpartister som drivande.

Obegripligt att inte någon av de fyra partiernas kommunikatörer har förstått att det måste komma förslag från Framtidskommissionen och inte bara beskrivningar
Det sa jag i går och det sa många forskare och media också. Det är "illa använd tid och energi" skriver SvD..att inte ta initiativet i debatten. I stället för en nytändning bekräftar bara Framtidskommissionen att "..Alliansen har svårt att komma loss". Vilken fantastisk framtidsdebatt vi skulle kunna få i valet under ledning av Centerpartiet med det  nya framtidsprogrammet.

För övrigt lyser solen som vanligt i Lofsdalen med 12-15 grader i natt, varmare på dagen och gott om snö. Kan det bli bättre...?

Inga kommentarer: